Når mannen trekker seg unna, og så kommer tilbake

En av tingene som forundrer kvinner aller mest, er når menn først trekker seg vekk fra kvinnen, og så etterhvert kommer «tilbake».
Hvorfor i all verden gjør han det? Hvorfor trakk han seg først vekk hvis han var interessert, og hvorfor kommer han tilbake hvis han ikke var interessert? Hva prøver han på? Hva tenker han? Hva vil han?

Noe er feil

Det kan være flere svar på hva som foregår, avhengig av situasjonen\historien.
Det eneste som er sikkert er at noe er galt.

Scenario A: Han vil være venn

Han er ikke interessert, men han synes du er grei og kan gjerne ha deg som en venn.
Han trekker seg da vekk fordi han ønsker at du skal forstå at han ikke vil noe romantisk.
Når du ser ut til å ha gitt ham opp, så tenker han at «Ah, nå har hun skjønt det, da går det an å være venn med henne.«, og dermed kommer han tilbake for å være venn.
Fortsett å holde en viss avstand til ham, han vil ikke date deg.

friendzone_demotivational_by_dancing_angel-d531bl9

Scenario B: Han er er player

Han er interessert, men kun etter visse definisjoner… dvs sex.
Dette vil innebære at han skiter i deg som person og dine følelser, han bryr seg kun om muligheten til å ha sex med deg.
I en slik situasjon vil mannen trekke seg unna hver gang han ikke har planer om å ha sex med deg, hver gang han møter krav eller forventninger, hver gang du prøver å være emosjonelt intim med ham, og en rekke andre omstendigheter.
Så en dag blir han kåt og vil ha sex, tenker på deg, og oppsøker deg og gir oppmerksomhet. «Kjære vene, ta meg tilbake, jeg bryr meg om deg!«.
Players vet gjerne utmerket godt at kvinner liker komplimenter, så de smigrer, roser, snakker med gode ord, og prøver å få deg til å åpne deg emosjonelt… for de vet at hvis kvinnen er åpen emosjonelt, så er hun gjerne også åpen seksuelt!
Aldri stol på en mann som prøver å åpne alle følelsene dine som om du er alt som betyr noe, for det er kun skuespill for å vinne tilliten din.

Scenario C: Du har forandret deg

I noen få tilfeller, der dere har kjent hverandre i lang tid (gjerne år), kan det skje at man forandrer oppfatning om hverandre. Det kan skje at da dere møttes syntes han du virket uinteressant, men med tiden har han kanskje blitt veldig mye bedre kjent med deg og dere bruker stadig tid sammen. Dette skjer sjeldent, så don’t count on it!
Dersom du har forandret klesstilen/fremtoningen veldig iløpet av av tiden dere har kjent hverandre så kan dette også være en årsak. I så tilfelle er han dog kun interessert i det fysiske, så glem ham.

Ugly-Duckling-Syndrome-034

Scenario D: Han har angst

Mange mennesker har sosial angst i forskjellige grader. Kanskje vanligere er det at særlig unge menn og gutter synes jenter\kvinner er skumle, og får kraftig prestasjonsangst.
Jeg leste en gang en mann beskrive hvordan han oppfattet kvinner som kjønn, en beskrivelse jeg syntes forteller hvorfor noen menn får kraftig prestasjonsangst. Han skrev at han tenker på kvinnen som «majestetisk feminin«.
Erfaringen min er at det er særlig de harmløse, fromme, snille mennene\gutta som sliter med denne prestasjonsangsten for kvinner.
Poenget er at en mann med angst kan trekke seg unna fordi det blir ukomfortabelt å få oppmerksomheten din. Når du så slutter å gi oppmerksomhet så forsvinner prestasjonsangsten hans, og da blir han frempå igjen. Han vil bli kjent med deg, men han takler det ikke.

Når du vurderer om dette kan være tilfelle for en mann du kjenner, så er det viktig å være ytterst forsiktig med deg selv. Grunnen til dette er at det er ekstremt lett å anta at mannen er sjenert når dette egentlig ikke er virkeligheten, særlig fordi du ønsker å tro at dette er årsaken.
En av mine relevante erfaringer sier at du skal droppe ham, fordi han kommer ikke til å lære å takle oppmerksomheten din. Du kaster bort tiden din. Han er nødt til å selv lære seg å takle oppmerksomhet fra kvinner, og han må lære det av egen vilje – ikke av din vilje.
Andre relevante erfaringer sier at de gutta som sliter med denne angsten har så mye sosial angst at det finnes ikke tvil. Enten VET du allerede fra før at han generelt er ukomfortabel med sosiale selskaper, fremmede folk o.l, eller så er ikke angst problemet hans.
Kast aldri bort oppmerksomheten din på noen som gir oppmerksomhet til masse andre folk, og ikke til deg!

Kombinasjoner av de nevnte scenarioer er selvfølgelig også mulig. F.eks at han først vil ha sex og så finner ut at han heller vil være venn. Slike kombinasjoner  er derimot ikke vanlig, det er som regel 1 årsak.

shy

Konklusjon

Om han trekker seg unna når du gir oppmerksomhet, så betyr det i 100% av tilfellene at han vil ha lenger avstand til deg.
Det spiller liten rolle hvorfor han vil ha deg på avstand, det som betyr noe er at han vil ha deg lenger unna. Han fortjener ikke, eller takler ikke, oppmerksomheten din.

Vil du lese mer?

 

Reklamer
Legg igjen en kommentar

1 kommentar

  1. Aldri stol på en mann som ikke har bevist din verdi | Kognisjon

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: