Dating og oppmerksomhet

Jeg har vært single i rundt 3 år nå, og har vært aktiv med dating i rundt 2-2,5 av de årene.
Periodevis har jeg følt meg lei av dating, og på et tidspunkt følte jeg meg møkklei og ga faen i alt av dating både online og offline.Jeg følte meg lei fordi det var så veldig langt mellom hver mann jeg syntes var noe interessant, og fordi jeg følte meg utslitt fra at en stor andel menn i nettdating gir meg for mye oppmerksomhet og viser følelser aaaltfor raskt.

Så har jeg fundert litt i ny og ne over hva dette kommer av, både at det er så langt mellom de interessante, at jeg føler mange gir meg for mye oppmerksomhet, og at jeg føler mange viser for mye følelser altfor fort.
Ingen av disse tingene kan forklares med bare 1 eneste årsak, det er et spekter av variabler som virker inn på hver av tingene her.

At det er langt mellom de interessante kan feks skyldes:
– Når man er innstilt på et langvarig forhold, og man er innstilt på å investere i et eventuelt langvarig forhold, så ønsker man å være sikker på at partneren er verdt å investere masse tid, energi og penger i. Derfor ønsker man en som skiller seg ut fra alle andre, og ikke bare «den første og beste man finner». Man må føle seg overbevist om at man investerer i noe som er varig, at personen er aktuell å leve med i lang tid.
– Jo flere mennesker man treffer av det motsatte kjønn, desto mer spesiell må «den rette» være for å skille seg ut fra så mange andre.
Dette betyr at med nettdating blir man langt mer kresen enn man blir uten, fordi man ubevisst innbiller seg å kunne velge og vrake mellom alle mulige slags mennesker man ser i nettdatingen.

At mange menn gir kvinner for mye oppmerksomhet kan feks skyldes:
– Mange bekker små gjør stor å.
Evolusjon har gjort at menn instinktivt liker å sptenre oppmerksomheten sin på flere kvinner, mens kvinner instinktivt ønsker å satse på 1 trofast mann. Dette gjør at menn generelt sett gjerne søker oppmerksomhet hos flere kvinner samtidig, både online og offline.
Hvis hver mann i snitt gir oppmerksomhet til 5 kvinner, og hver kvinne i snitt gir oppmerksomhet til 1 mann, så vil kvinner som en gruppe motta langt mer oppmerksomhet enn menn som en gruppe.
Og dersom mange menn gir litt oppmerksomhet hver til samme kvinne, så vil hun føle på helheten av all oppmerksomhet hun får. Kvinner kan derfor relativt lett føle at de får mye oppmerksomhet. Bare det å være kvinne på nettdating i segselv, er nok til å motta en del oppmerksomhet.
– Det er veldig store variasjoner mellom forskjellige miljøer, i hvor vanlig det er å gi flørtende oppmerskomhet til andre.
Nettdating er selvfølgelig et miljø hvor folk har lav terskel for å flørte.
Dette øker frekvensen på hvor ofte folk mottar flørting, og bidrar derfor til at kvinner i nettdating relativt lett kan føle at de får mye oppmerksomhet – langt, langt mer oppmerksomhet enn de ville fått i de fleste andre miljøer hvor folk ikke flørter like mye.
Det å være på nettdating i segselv er derfor nok til å motta langt mer oppmerksomhet enn man ville mottatt uten(for) nettdating.
– Ettersom hele poenget med nettdating er å flørte og finne noen å være romantisk med, så gjør dette at det trengs langt mindre selvtillit\selvsikkerhet for å tørre å flørte der. Det er her du får oppmerksomhet fra alle menn som har for lite selvtillit til å flørte andre steder.
Med andre ord så er det mange flere menn som kan tørre å sende deg oppmerksomhet her, enn andre steder.

At mange menn viser følelser altfor raskt kan også skyldes flere ting:
– Som nevnt så er det mange flere menn på nettdating enn andre steder, som har lite selvtillit, lite selvsikkerhet med damer, dårlig selvbilde, sosial angst, etc etc etc.
Dette er mennesker som har ekstra stort behov for å finne noen som er snill, har empati og gir positiv oppmerksomhet.
Når du da svarer på meldinger fra disse på en snill, respektfull måte, så trigger du veldig fort tanker i hodet dems om at «Dette er det jeg ser etter! Noen som er snill, empatisk og respektfull!»
Vips, så kommer følelsene dems.
– Hjernen vår har en helt ubevisst og automatisk tendens til å forsøke å fylle ut manglende informasjon. I synsfeltet vårt er det feks noe som kalles «den blinde flekk», et område hvor vi ikke ser noe som helst. Allikevel merker vi ikke denne lille blindheten, og dette skyldes at hjernen automatisk forsøker å fylle inn manglende informasjon.
Når hjernen forsøker å fylle inn manglende informasjon, så gjør den det ved å danne et sett med antagelser om hva den manglende informasjonen kan være. Feks hva som kan befinne seg i det området hvor vi ikke ser noe.
Når vi blir kjent med nye mennesker så skjer mye av det samme: Til å begynne med har vi helt minimalt med informasjon, og hjernen vil forsøke å fylle ut tomrommet med antagelser om hvordan personen kan være. Vi gjør altså tonnevis av ubevisste antagelser om folk hele tiden.
I dating kan dette være litt farlig, og er en typisk årsak til at man kan få følelser for en person man ikke egentlig kjenner skikkelig, og som kanskje senere viser seg å være en dust. Hjernen plukker opp noe informasjon om personen, danner kanskje et positivt helhetsbilde, og så danner den antagelser om resten av personligheten, som står i stil med helhetsbildet.
Dermed antar man at personen er så fantastisk og flott og fin, bare fordi at det man vet -så lang- har vært fantastisk flott og fint.

En annen ting om dating er at ting ikke nødvendigvis blir så mye enklere om man bruker tid på selvutvikling og det å forsøke å bli mer attraktiv.
Som nevnt så har man en tendens til å danne veldig mye antagelser om andre folk, noe som kan gjøre at man kan bli veldig emosjonell med noen man ikke egentlig kjenner.
Det er vanlig at folk vurderer segselv og andre på en attraktivitetsskala, fra 1 til 10, hvor 10 er noe i duren «unaturlig pen», «modellpen», «for pen til å finnes i virkeligheten», og 1 er noe i duren «ÆÆÆSJ!».
Folk har en tendens til å ende opp med noen som har nogenlunde samme plass på skalaen, og det er veldig vanlig at folk ubevisst tenker at de ikke har kjangs på noen som er X hakk over dem på denne skalaen.
Men om de ubevisst tenker at de ikke har kjangs, så betyr ikke det noe mindre at de blir kjempeglade hvis de får oppmerksomhet av noen som er over dem på skalaen.
Og her kommer baksiden ved å jobbe med å bli mer attraktivt:
Når du går opp et hakk på skalaen, så øker også andelen menn som blir på tuppa etter deg og ikke klarer å få deg ut av huet, og ikke alle synes det er bare gøy å ha fans av den typen. Noen slike fans vil være stalkers som nekter å ta et nei for et nei, og forsøker å spore deg opp. Been there, done that.
Hvis du allerede føler du får «nok» oppmerksomhet på nettdating, så vil det bli enda mer slitsomt dersom du øker din egen attraktivitet.

Reklamer
Neste innlegg
Legg igjen en kommentar

1 kommentar

  1. Dette var det beste innlegge om dating jeg har lest. tror nok det stemmerJeg tror at men ønsker langvarig trygt forhold, men de tror at damer ikke vill binde seg fordi de ikke får respons, fordi de mangler de kvinnen ser etter. Vi tenker om vær andre . Ikke rart noen menn emigrerer de fra de normale date stedene som sukker.no til steder som dirty-affairs.net eller flirtfairs.no hvor de kan bruke de billige triksene sine på enkle damer.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: